Green-Aqua

Een nieuwe duurzame methode voor onkruidbeheer!

Heet water is alreeds bekend bij iedereen. De kosten van heet water zijn ook bekend, die zijn hoger dan hete lucht.

Het opwarmen van water weet niet iedereen, maar het is bekend dat dit erg veel diesel, dus een forse toename is van de CO2 uitstoot. De werking van heet water is goed en geeft zelfs besparing op onkruidbestrijdingsrondes, mits er genoeg water gesproeid wordt.

Aan de ene kant het gif verbieden, en aan de andere kant weer veer schadelijke uitstoot produceren om water op te warmen is iets wat wij geen goede oplossing vinden. Duurzaam milieuvriendelijk onkruidbeheer moet ook wel duurzaam en milieuvriendelijk zijn ten opzichte van de afspoeling in het oppervlakte water, en natuurlijk ook de emissie in de lucht.

Daar heeft Sinke onkruidbeheersing dus wat op bedacht, de Green-Aqua methode! Dit groene water (green-aqua) is gewoon regenwater, wordt op groen opgewarmd en zorgt dat groen op de straat er van dood gaat. Zou het nog milieuvriendelijker kunnen? U ziet dit terug in het ontwerp van het Green-Aqua logo.

Hoe gaat dit dan in zijn werk? Dat gaat als volgt:

Sinke onkruidbeheersing mag het regenwater op vangen en gebruiken van een naast gelegen bedrijf. Van dit dak c.a. 1 ha oppervlakte word al het regenwater opgevangen in een bassin van 2000m3 water. Daarmee beschikken we over een enorme hoeveelheid regenwater. Van dit regenwater pompen wij elke dag 18000 liter regenwater in een geïsoleerde tank. Deze tank word in een nacht opgewarmd door middel van een biomassacentrale die draait op houtsnippers tot c.a. 80 graden Celsius.

Vervolgens rijd deze geïsoleerde vrachtwagen ter grote van een vuilniswagen naar een wijk/dorp of bedrijf.

Met een geïsoleerd sproeisysteem word het water, wat nog extra word opgewarmd door een warmtewisselaar tot 98 graden Celsius met een flinke hoeveelheid op het onkruid gespoten. Tevens word er door de werknemer die achter op de vrachtwagen staat direct alle obstakels enz. meegespoten met een handlans, die beschikt over voldoende capaciteit. Omdat we beschikken over 18000 liter kokend water, hoeven we niet zuinig aan te doen, en kunnen we het onkruid grondig aanpakken.

Door deze methode te hebben ontwikkeld denkt Sinke onkruidbeheersing hiermee een flinke stap te zetten in de toekomst van milieu vriendelijk onkruidbeheer. Door de combinatie green aqua met hetelucht denken we ook voor u als klant het onkruidbeheer betaalbaar te houden.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

W. Sinke
Tel: 06-22954398
info@sinkegroenzorg.nl
www.sinkegroenzorg.nl

logo-green-aqua

Neem contact op: 06-22954398